Survivalfeestje

Wat is er te doen?

In de uitgestrektheid van de uiterwaarden ligt het avontuur voor het oprapen. Langs de strandjes struinen we al sprokkelend hout bij elkaar voor het vreugdevuur. De bomen wachten geduldig op klimmers, het wilgenbos op bouwers. Een hut is zo gemaakt!

In de kil plonzen we als het te warm wordt of keten we met de kano! Heeft iemand een beter idee? Ik daag je uit!


Gitaar mee?

Ik ben als (kinder-)troubadour natuurlijk altijd voor een liedje te porren. Wie speelt er nog meer een instrument? Dan spelen we samen voor de jarige. Want dat doen die-hards ten alle tijden: om te overleven heb je ook vertier nodig. Stoere verhalen en blijmoedige liederen rond het kampvuur.


Spannend?

Om bij  de omgevallen boom te komen, maken we een tocht over een strook land tussen ’t Gat en de Kil, door struikelkruid en kreupelbos dat nogal wat vergt van de jonge survivor. Je moet er door de reuzenpoort van levend hout en even later door de kabouterpoort van kleinere struiken, een andere weg is er niet! We komen langs een geheimzinnige bobbelwilg, zijn dikke stam heeft vreemde heksenbulten zoals je niet vaak ziet. Ergens halverwege rijst plots een stalen pijp uit de grond... Schoorsteen, luchtpijp? Woont hieronder dan echt een reus??


Waalstrandjes?

Eindelijk kan je na veel zwoegen, vooral in de zomer als de brandnetels hoog staan, over de omgevallen boom klimmen. De uitgestrekte uiterwaarden liggen dan aan je voeten en de Waal wacht met zijn vele strandjes en jonge duinen.


Roeiboot of kano?

Maar bij de Waal kunnen we ook veel makkelijker komen, wanneer we de Kil oversteken in de robuuste roeiboot of de grote kano! Dan komen we langs de oude bomkrater uit de tweede wereldoorlog. 60 jaar later, in 2005, plantte ik er een aantal wilgentakken. Het zijn nu al stevige bomen. Zo verrijst er een natuurlijk monument!

Er is altijd veel te ontdekken in de veelzijdige uitgestrektheid van de uiterwaarden, waar het immer goed toeven is.


Kosten?                   Gegarandeerd goed weer! 

In overleg.                 Buienradar


Waar?

Waalbandijk 8, 4061 AL Ophemert.


Bellen?

0344-65 19 80 / 0622-73 63 51Te Huur toffe Riddertent of Bedouïnetent op elke locatie!